Τούρτα γαλακτοφέτες!

από | Μαρ 30, 2022

Λάτρεις της σοκολάτας ενωθείτε!
Έφτασε ένα γλυκό που εντυπωσιάζει!
Δεν ήξερα πως ακριβώς να το ονομάσω γι’ αυτό θα σας πω πως θυμίζει γαλακτοφέτες αλλά σε υφή είναι το παντεσπάνι του σαν σιροπιαστό (την επόμενη μέρα στο ψυγείο) και σε εμφάνιση τούρτας, 3 σε 1 δηλαδή (όχι παίζουμε!)! Και το καλύτερο; Δεν έχει καθόλου μα καθόλου αλεύρι.. ούτε άμυλο.. ούτε ξηρούς καρπούς! Είναι paleo friendly (αν τρώτε γαλακτοκομικά!) και με αντικατάσταση γλυκαντικού αντί για μέλι γίνεται και keto friendly (γι΄αυτούς που ακολουθούν ειδικές διατροφές)! Φοβερό; Φυσικά για το ψήσιμο του παντεσπανιού χρησιμοποίησα τη φόρμα Perla 24 της Silikomart!
Πάμε να σας δείξω κάποιες λαχταριστές φωτογραφίες και παρακαλώ περάστε να δείτε παρακάτω τη συνταγή!

Τούρτα γαλακτοφέτες! (by Mamangelic.com)
(άνευ γλουτένης, άνευ ζάχαρης, άνευ αμύλου, άνευ ξηρών καρπών)

 Για φόρμα 24αρα

Υλικά
Για το παντεσπάνι
• 5 αυγά μέτρια προς μικρά
• 25-30 γρ. κακάο
• 1 τσιμπιά αλάτι
• εκχύλισμα ή σποράκια βανίλιας
• 100 γρ. μέλι ( μέλι αγοράζω από δω, μας έδωσε μια προσφορά μόνο για εσάς!)
Για τη γέμιση/ κρέμα
• 200 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (να είναι μαλακό)
• 140 γρ. μέλι ( μέλι αγοράζω από δω, μας έδωσε μια προσφορά μόνο για εσάς!)
• εκχύλισμα ή σποράκια βανίλιας
• 250 γρ. τυρί κρέμα
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Για το γλάσσο σοκολάτας
• 60 γρ. κακάο
• 120 γρ. λάδι καρύδας (ή βούτυρο ζωικό, ό,τι θέλετε)
• 180 γρ. μέλι ( μέλι αγοράζω από δω, μας έδωσε μια προσφορά μόνο για εσάς!)
• εκχύλισμα ή σποράκια βανίλιας
• 50 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
• μια τσιμπιά αλάτι

Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι:
Διαχωρίζουμε ασπράδια από τους κρόκους.
 Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να γίνουν μαρέγκα και σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το μέλι και τη βανίλια  μέχρι να ασπρίσουν.
 Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω και αφού ομογενοποιηθεί προσθέτουμε μέσα τη μαρέγκα ανακατεύοντας πάλι πολύ απαλά (δε θέλουμε να φύγει ο αέρας απ΄το μείγμα μας).
 Χωρίζουμε σε δύο δόσεις (θα έχουμε δηλάδή 2 παντεσπάνια) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200οC, για 12-13 λεπτά το κάθε ένα.
 Αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα:
Xτυπάμε στο μίξερ μας το τυρί κρέμα, το βούτυρο, το μέλι και τη βανίλια μέχρι να γίνουν μια όμορφη κρέμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος (που την έχουμε χτυπήσει να γίνει σαντιγί) και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Για το γλάσσο:
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι/μεγάλο μπρίκι σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία (το τονίζω, δε θέλουμε να κάψει το μείγμα!) το λάδι/βούτυρο μαζί με το μέλι και τα αλάτι / βανίλια.
 Αποσύρουμε απ’ την εστία και προσθέτουμε- ανακατεύοντας με ένα σύρμα ΣΥΝΕΧΩΣ- το κακάο μας μέχρι να φαίνεται ως υγρό λεπτόρευστο γλάσσο.
 Ρίχνουμε μέσα τη σαντιγί μας και τότε συμβαίνει το μαγικό! 
Το γλάσσο πήζει και γίνεται μια τέλεια σοκολάτα γάλακτος για να περιχύσετε το γλυκό!

Για τη συναρμολόγηση:
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι μας απ’ την κάτω μεριά, απλώνουμε όλη τη κρέμα από πάνω, τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και γλασσάρουμε!
 Τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει λίγο η κρέμα και το διατηρούμε εκεί.
 Μάλιστα την επόμενη μέρα είναι λες και το έχετε σιροπιάσει!
 Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να μη βάλετε γλάσσο (και να θυμίζουν τις κλασικές φέτες γάλακτος!) ή να προσθέσετε διάφορα αρώματα/ φρούτα στη κρέμα για πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα (πχ. στιγμιαίο καφέ για να γίνει μόκα ή φράουλες ή μπανάνες ή τσιπς σοκολάτας κ.ό.κ. !) .

Καλή επιτυχία!

MAMANGELIC
Γεωργία Ειρήνη Γκανασούλη
www.mamangelic.com

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Όλα όσα συμβαίνουν στο Ηράκλειο!

Newsletter

Θες να ενημερώνεσαι άμεσα για τους νέους διαγωνισμούς του HerChild.gr;

Διαγωνισμοί

Λάβε μέρος και κέρδισε!

Tags:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

«Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη»

«Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη»

«Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη» Σοφία Μαντουβάλου Εκδόσεις Μεταίχμιο Αν αναρωτιέστε με τι μοιάζει η αγάπη, αυτός ο σοφός πετεινός έχει την απάντηση: Είναι όμορφη όταν την κοιτάς, ζεστή και τρυφερή όταν την πλησιάζεις και σαν φως όταν της αγγίζεις. Είναι το συναίσθημα...

«Ο κόσμος της Σοφίας»

«Ο κόσμος της Σοφίας»

«Ο κόσμος της Σοφίας» Nicoby Vincent Zabus Εκδόσεις Μεταίχμιο – Αλεξάνδρεια Ένα καλτ μυθιστόρημα που έχει κατακτήσει δεκάδες εκατομμύρια αναγνώστες ανακαλύπτεται εκ νέου χάρη σε ένα graphic novel γεμάτο χιούμορ και σοφία. «Ποια είσαι;» Μια μέρα η Σοφία λαμβάνει ένα...

ΧΑΡΤΕΣ

ΧΑΡΤΕΣ

ΧΑΡΤΕΣ ΕΝΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ MIZIELINSKI ALEKSANDRA, ΜΙΖΕΛΙΝΣΚΙ ΝΤΑΝΙΕΛ Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ Με αυτό το βιβλίο θα κάνετε τον γύρο του κόσμου. Θα δείτε γκέιζερ στην Ισλανδία, καραβάνια στην έρημο της Αιγύπτου αλλά και τις πόλεις των Μάγια στο Μεξικό. Στην...

Γιατί να θηλάσω;

Γιατί να θηλάσω;

Γιατί να θηλάσω; Το γάλα κάθε θηλαστικού περιέχει σε περίσσεια το συστατικό εκείνο που εξασφαλίζει την επιβίωση του είδους. Για παράδειγμα, το γάλα της φώκιας είναι πλούσιο σε λιπαρά, διότι οι φώκιες χρειάζονται σωματικό λίπος για να προσαρμοστούν στο πολύ κρύο...

“Η τελευταία γουλίτσα”

“Η τελευταία γουλίτσα”

"Η τελευταία γουλίτσα" Μαρίνα Πλούμπη Εκδόσεις Sweet Serendipities Ένα παιδικό βιβλίο που αναφέρεται στην εξαιρετικά σημαντική μα και ευαίσθητη (τόσο για το παιδί όσο και για τη μητέρα) περίοδο του αποθηλασμού των νηπίων. Είναι ένας«αποχωρισμός» δύσκολος, που...

12 Tips για Οργανώσετε το Βρεφικό Δωμάτιο

12 Tips για Οργανώσετε το Βρεφικό Δωμάτιο

Θυμάστε τι τακτικό ήταν το βρεφικό δωμάτιο προτού φέρει ο πελαργός το μωρό σας; Κοιτάξτε τώρα γύρω σας και κάντε μια αντικειμενική εκτίμηση της κατάστασης. Μήπως έχετε παρεκτραπεί λιγάκι με την ακαταστασία; Δείτε πώς θα το επαναφέρετε στην τάξη για να επωφεληθείτε και...

Pin It on Pinterest

Share This