Δημιουργός HerChild.gr

Είμαι η Έμη Συρίγου,  απόφοιτος της δραματικής σχολής «ΑΡΧΗ», εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, μαμά ενός μικρού παιδιού και δημιουργός του HERCHILD, μιας ιστοσελίδας αφιερωμένης στη μαμά και το παιδί στο Ηράκλειο Κρήτης.

Λίγο πριν γίνω μητέρα ένιωσα ότι έπρεπε να ανακαλύψω το Ηράκλειο και τις δυνατοτητες της πόλης μου από την αρχή, να αντλήσω πληροφορίες αλλά και να βρω λύσεις και απαντήσεις στις απορίες και τους προβληματισμούς μου που αφορούσαν τη μητρότητα. Πολύ ψάξιμο και αγωνία, χαμένος χρόνος. Και κάπου εκεί ήρθε η ιδέα μιας ιστοσελίδας που θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μαμά, με ένα μόνο κλικ να βρίσκει αυτό που θέλει. Και έτσι γεννηθηκε το HERCHILD.

Πλέον δεν είσαι μόνη. Το HERCHILD είναι εδώ για να σε βοηθήσει να βρεις όλες τις απαντήσεις για θέματα που αφορούν εσένα και το παιδί σου.

Το HERCHILD είναι εδώ για να κρατήσει το χέρι σου σε αυτό το υπέροχο ταξίδι στη μητρότητα…

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

 

Η κ. Γεωργία Ειρήνη Γκανασούλη (aka MAMANGELIC), έχει σπουδάσει διαιτολόγος- διατροφολόγος στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και έχει παρακολουθήσει πολλά διατροφικά σεμινάρια. Πέρα από το αντικείμενο των σπουδών της λατρεύει να φωτογραφίζει τις νέες της συνταγές μιας και αγαπάει πολύ και την φωτογραφία. Είναι  food blogger με πάθος για το φαγητό και τη δημιουργία! Οι συνταγές της με αγνά υλικά ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς μικρούς και μεγάλους. Η πρώτη φορά που θα φτιάξεις συνταγή της Mamangelic θα είναι και η αρχή ενός απολαυστικού και μοναδικού γαστρονομικού ταξιδιού.για όλη την οικογένεια.

 


 

Η κ. Αγάπη Λιαπάκη είναι νηπιαγωγός, κάτοχος ΜΑ in Arts in Music Education, 2ου επιπέδου Orff και Διπλώματος για τη Διεύθυνση Κέντρων Προσχολικής Αγωγής. Δούλεψε ως εκπαιδευτικός στην Αμερική στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση , εργάστηκε ως Διευθύντρια Κέντρου Προσχολικής Αγωγής της εταιρείας Bristol-Myer Squibb and Bright Horizons  καθώς και Σχολική Σύμβουλος για το University of Memphis. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2009 και το  2011 δημιούργησε το Play & Learn- Μαθαίνω Αγγλικά Παίζοντας (Κέντρο Ξένων Γλωσσών) και το 2016 το Play & Learn Preschool (Κέντρο Προσχολικής Αγωγής) για να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν το αυτοσυναίσθημά τους και να μεγαλώσουν καλλιεργώντας την κριτική τους ικανότητα μέσα από την εκμάθηση των αγγλικών

 


 

Η κ. Χριστίνα Πετράκη έχει σπουδάσει  Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παρόλο που αρχικά  ασχολήθηκε με επαγγέλματα σιναφή με τις σπουδές της, όνειρο της ήταν να  βρει τον τρόπο να συνδιάσει την μεγάλη της αγάπη για το βιβλίο και τα παιδιά.  Έτσι το 2007 δημιούργησε το βιβλιοπωλείο “Παπουτσωμένος Λύκος”, που έγινε το αγαπημένο μας σημείο συνάντησης στην πόλη του  Ηρακλείου, όπου θα βρεις παιδικά και εφηβικά βιβλία, παιχνίδια, τσάντες και άλλα διαλεχτά προιόντα για παιδιά . Στο χώρο του βιβλιοπωλείου πραγματοποιούνται ανοιχτές παρουσιάσεις βιβλιών για τους μικρούς μας αναγνώστες. Ο ¨ααπουτσωμένος λύ Ο  βιβλιοπωλεί Το βιβλιοπωλε”Παπουτσωμένος Λύκος “ βρίσκεται στην οδό Καγιαμπή 3. Εκεί σε υποδέχεται η πάντα ευγενική και χαμογελαστή Χρίστίνα.

 

 

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

 

 

Ο κ. Νίκος Βαράκης είναι παιδίατρος που ζει και εργάζεται στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Είναι διεθνώς πιστοποιημένος σύμβουλος μητρικού θηλασμού IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant)και συγγραφέας του βιβλίου “Να είστε όλοι καλά και τα παιδιά μας καλύτερα“, ενός βιβλίου που δεν πρέπει να λέιπει από κανένα σπίτι. Οι σελίδες του, με λογοτεχνικό τρόπο μας ταξιδεύουν  από τη γέννηση, το θηλασμό και τη διατροφή, στις συμπεριφορές των γονιών και των παιδιών, στα ατυχήματα και στην ασθένεια για να καταλήξουν στην παιδεία.

 


 

Ο  κ. Ιωάννης Παπαδάκης είναι Χειρουργός  Ωτορινολαρυγγολόγος  (ΩΡΛ) και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης . Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Ηρακλείου και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας Ωτορινολαρυγγολογίας από την Πανεπιστημιακή Κλινική του Ηρακλείου.

Ακολούθησε μετεκπαίδευση με έμμισθη εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου από το 2012, εργάσθηκε σε  κρατικά νοσοσκομεία (NHS)

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργίας και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI), της Ευρωπαϊκής Ρινολογικής Εταιρείας (ERS), και του Βρεττανικού Ιατρικού Συλλόγου (GMC).

 


 

Η κ. Βασιλική Καρκανιά  είναι Ψυχολόγος Παιδιών και Εφήβων. Σπούδασε στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης  και εργάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης . Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Υόρκης όπου εξειδικεύτηκε στις Αναπτυξιακές διαταραχές και δυσκολίες Μάθησης (Developmental Disorders of Learning and Cognition, University of York). Απέκτησε το δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο πάνω στην Ψυχική Υγεία παιδιών και νέων ανθρώπων (Children and Young People’s Mental Health and Psychological Practice, University of Edinburgh) στην Ιατρική Σχολή-Τμήμα Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

 


 

Η κ. Μαίρη Μελαμπιανάκη είναι εργοθεραπεύτρια . Σπούδασε στο  Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών στο τμήμα Εργοθεραπείας,  με εξειδίκευση στην αισθητήριακη ολοκλήρωση και  νευροεξελικτική αγωγή Bobath. Εργάζεται στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης .

 


 

Η κ. Μαρίνα Παπάζογλου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Σπούδασε στο Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα  εκπαίδευσης στο ΚΕΑΔΔ(Κέντρο Εξειδίκευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών) και ασχολείται με περιπτώσεις νευρογενούς ανορεξίας ή βουλιμίας, ορθορεξίας κ.λπ. διατροφικές διαταραχές  Εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

Pin It on Pinterest

Share This